Rockwool og Isover isolering
Efterisolering af hulmur.
Få et tilbud her
The Amazing Slideshow Addon!
Rockwool og Isover isolering
Efterisolering af loft.
Få et tilbud her
The Amazing Slideshow Addon!
Rockwool og Isover isolering
Valgfrit isoleringsmateriale.
Frit valg samme pris
The Amazing Slideshow Addon!

Sådan virker efterisolering af loft

Virkning af loftisolering er at sikre varmen, ikke stiger op igennem loftet. Du kan sammenligne efterisolering af dit loft med en dyne: Hvis den ikke er tyk nok, eller slutter helt tæt, fryser du hele natten. Sådan er det også med efterisolering af loftet. Hvis ikke efterisolering slutter tæt omkring spær, eller hvis der er revner, finder varmen altid sin vej ud.

Hvad er virkningsgraden ved efterisolering af loft?

Virkegraden på efterisolering aftager når man kommer over 600 mm, hvorfor vi aldrig anbefaler at man får lagt efterisolering højere end de 600 mm.

Virkegraden på efterisolering måles i en værdi der hedder Lambda (λ). Lambda er et udtryk for hvor god materialet er til at holde på varmen, eller sagt på en anden måde. Hvor godt er det til efterisolering.

Jo lavere Lambdaværdi, jo bedre er materialet til efterisolering

Rockwool Isoleringsmateriale til isolering af loft

Vi udfører blandt andet loftisolering med ROCKWOOL Granulat PRO mineraluld, også kendt som stenuldsgranulat og løsuld.

Stenuldsgranulat et 100 % natur produkt
Fordi det er det bedste og mest miljøvenligt. Der er tale om et 100% naturprodukt uden tilsatte kemikalier, hvilket gør at det ikke forgår, og at det ikke ender som miljøfarligt affald.

Indblæsning af granulat

Vores primære metode til loftisolering, er loftisolering med granulat der blæses ind via en slange fra en maskine på trailer eller lastbil. Granulat er en fællesbetegnelse for alle isoleringsformer, der findes i flænset form og indblæses.

Granulat vs Bats

Den mest kendte isoleringsform, findes i rulleform eller som bats (plader/måtter). Granulatet er egentligt det samme - formen er bare en anden. Vi sammenligner det med indholdet af en fiberdyne, sådan nærmest lidt vattet.

Et brændhæmmende isoleringsprodkt
Mineraluldsgranulat er naturligt brandhæmmende, da produktet består af 100% sten. Stenene varmes op til ca. 1.400 grader celsius, hvorefter massen trækkes ud i tråde – nærmest som candyfloss.

Fordele ved granulat loftisolering

Loftisolering med granulat har mange fordele.

  • Granulat har en evne til at pakke sig omkring spær og rør, hvorfor loftisolering med granulat absolut er det mest velegnede til efterisolering af loft.
  • Loftisolering med granulat altid har mulighed for at rette til på isoleringsmaterialet. Har man f.eks. trampet i loftisoleringen, kan man blot grave hænderne ned i materialet og løfte det op.
  • Der opstår aldrig revner i laget ved loftisolering med granulat er. Det gør der f.eks. bats eller loftisolering i rulleform. Granulatet lægger sig som en stor ubrudt overflade, hvorved man sikrer optimal loftisolering.

Granulat fra Rockwool, har en Lambdaværdi på 0,042, hvilket er meget lavt set i forhold til øvrige granulatprodukter på markedet, og dermed meget velegnet til efterisolering.

Her kan du finde priser og læse mere om loftisolering med Rockwool granulat

Sådan udfører vi loftisolering

Vi starter med, at tagfoden (der hvor taget mødes med yder/indervæggen) forberedes til den øgede mængde loftisolering. Det gør vi ved at lægge skråtskårede hårdbats ud imellem spærene, så granulatet ikke falder ud over tagfoden.

Dernæst hæver vi gangbroen til det ønskede niveau – oftest 200-300 mm over det nuværende isoleringslag. Gangbroen laves i 25 mm kvalitetstræ (25x100 mm  fyretræsforskalling) i 60 cm bredde og i husets fulde længde.

Dernæst laves der en ny inddækning ved stigehullet, der sikrer at granulatet bliver på loftet.

Når alle foranstaltninger er lavet, går vi i gang med at lægge isoleringen ud.

Når du får lagt ekstra isolering på dit loft, kan du typisk reducere din varmeregning med 10-15% samtidig med at du opnår et varmere hus. Varmen fordeler sig også bedre i huset – alene fordi varmen nu bliver der hvor varmen er tiltænkt. Dertil kommer at akustikken forbedres en smule.

Loftisolering betaler sig altid!

Så hurtigt er din investering tjent hjem

Isolerer du dit loft vil du allerede det 4. år have tilbagebetalt udgiften til loftisolering og du vil spare 5.200 kr / årligt på varmeregningen.

Grundlag for beregning

Opvarmningskilde: Olie 10 kr. pr. liter
Loftareal der skal isoleres: 120 m2
Eksisterende isolering: 50 mm
Der efterisoleres med yderlig: 200 mm

Din årlige besparelse

Du sparer: 512 liter olie
Du sparer i kr: 5120 kr
Den vejledende udgift til isolering er 19.300 kr

Tilbagebetalingstid: 3.75 år

På dette isoleringseksempel vil du samtidig kunne få et tilskud på ca. kr. 2.500 i form af BoligJob ordningen der er gældende til udgangen af 2014

Author Martin Brink, CEO Dansk Isolering

Skrevet af
Energirådgiver, indehaver
mb@danskisolering.dk

Daglig ledelse. Kontakt og rådgivning til erhvervs- og privatkunder

Din Isoleringsekspert siden 2008

Hos Dansk Isolering har vi leveret professionel isolering til danske hjem og virksomheder siden 2004. Med mange års erfaring og en dedikeret tilgang til vores håndværk, sikrer vi høj kvalitet og effektiv isolering, der forbedrer dit indeklima og reducerer energiforbruget.

Vi er stolte af at tilbyde vores ekspertise i hele Danmark. Uanset hvor du befinder dig, står vores dygtige team af isolatører klar til at hjælpe dig med dine isoleringsbehov. Vores mål er at levere løsninger, der opfylder dine specifikke krav og skaber en behagelig og energibesparende bolig.

Image
Image